Akneupplysningen

finnar på halsen akneupplysningen

Finnar på halsen

Finnar på halsen är ofta beroende på hormonförändringar och kan helt plötsligt dyka upp hos vuxna som aldrig har haft akne tidigare, särskilt vanligt är det hos kvinnor.

Om du är man med skäggväxt så ska du vara uppmärksam så att det inte handlar om en inflammerad hårsäck.

Här tar vi upp orsaker till samt hur man förhindrar, behandlar och efterbehandlar finnar på halsen.

  • Snabbvalsmeny:

  • Orsak till finnar på halsen

  • Förhindra finnar på halsen

  • Behandla finnar på halsen

  • Efterbehandla finnar på halsen

Orsak till att man får finnar på halsen

Finnar efter rakning

Förhindra finnar på halsen

produkt tips mot finnar

Komplett behandling

För en komplett behandlingsmetod där rengöring och skydd ingår så rekommenderas BeConfident Clear Skin Kit. Det innehåller råmjölksyra som effektivt tar död på de aknebakterier som annars frodas i hudfettet i pannan. A-vitaminet i efterbehandlingen både skyddar och motverkar uppkomsten av nya bakterier - utan att torka ut huden. Behandlingen är komplett och rekommenderad tid är 6-8 veckor.

Behandla finnar på halsen

hudkräm mot finnar

Hudkräm under aknebehandling

Eucerin Dermopurifyer OC Cream kan du använda om du använder starkare aknebehandlingar från exempelvis läkemedel (om läkare föreskriver det). Krämen lindrar och verkar mot uttorkning under hela behandlingen. Krämen är relativt dryg med en kostnad om cirka 3.80 kronor/ml.

hudkräm om man har finnar

Hudkräm efter finnar

Dermalogica utvecklar produkter som är oljefria och med ämnen som reducerar talg och gör huden smidig och mjuk igen. Väldigt dryg och prisvärd kräm (cirka 5 kronor/ml) som räcker länge och som heller inte lämnar några spår eller vita linjer.

Efterbehandla finnar på halsen

bio-oil mot akneärr

Klassisk budget mot akneärr

Bio-oil har funnits länge och är en klassisk behandling för att reducera ärr över hela kroppen. Bör inte användas i samband med ett pågående utbrott av finnar eftersom det är olja. Rekommenderad användningstid innan full effekt är 3 månader. Kostar från 0,90 kronor/ml.

serum mot mörka eller röda ärr från finnar

Mirakelkräm mot ärr från finnar

Det lilla mirakelserumet från Kiehl's apotek i USA är världskänt för att inom loppet av 6-8 veckor kraftigt ta bort pigmentförändringar i huden och fungerar utmärkt på ärr från finnar. Kostar mellan 10-15 kronor/ml (30-100 ml) och har en pengarna-tillbaka-garanti om du inte är nöjd.

På Akneupplysningen så har vi som mål att hjälpa folk till ett liv utan finnar. Det gör vi genom att publicera väl undersökt information, baserad på forskning. Här tar vi upp råd och tips för dig som ofta lider av utbrott av finnar i pannan.

Har du en fråga eller kommentar?

avatar